Palvelemme

Aikataulut, reitit ja hinnat
0100 5005 (0,66 e/min+pvm)
Palvelemme arkisin klo 8.30-16.


Matkahuollon valtakunnallinen
Aikataulut ja hinnat - palvelunumero
0200 4000
(24/7, puhelun hinta 1,99 e/min+pvm)

Matkahuollon asiakaspalautenumero
020 331 222
(puhelun hinta 8,8 snt/min, ei koske NYSSE-liikennettä)

NYSSE Asiakaspalvelu
03 5656 4700

Hämeenlinnan joukkoliikenne
Palvelupiste Kastelli
03 6213 370

Löytötavat Hämeenlinna

Löytötavarat Turku

Pirkanmaan Löytötavaratoimisto

Puh. 0600 300 758
(alkaen 1,97 e/min + mpm/pvm)

Asiantuntijan matkassa

Pirteä, tyylikäs, viihtyisä!

06.06.2016

Länsilinjojen matkustajat ilahtuivat uusien bussien ilmeestä

Länsilinjojen ensimmäiset uudet bussit lähtivät liikenteeseen maanantaiaamuna 6. kesäkuuta.

Terhi_Irjalassa_6.6._klo_6_-_Kuva_PT.jpg

Toimitusjohtaja Terhi Penttilä oli mukana, kun Länsilinjojen ensimmäinen design-bussi lähti liikenteeseen 6.6. klo 6 Irjalan päätepysäkiltä.

Ensimmäisenä liikenteeseen lähteneet bussit on sisustettu Finlaysonin klassisella Coronna-kuosilla. Liikkeelle lähteneiden bussien joukossa on myös yksi aivan erityinen design-bussi, jonka erottaa muista design-busseista autonkorin helma: myös helmassa on Coronna-kuosi.

Tämä nimenomainen design-bussi starttasi liikenteeseen maanantaina 6.6. ensimmäisenä. Kyseessä oli linja 80, jonka lähtöpaikka on Kourutaltankadun pysäkki Irjalassa. Kuljettajana tänä historiallisena päivänä oli Jyrki Kortelainen.

Irjalan_pysakki_6.6.2016_-_Kuva_Pirjo_Talvio.jpg

Irjalasta lähti 6.6. klo 6  linjalla 80 Länsilinjojen ensimmäinen uusi design-bussi.

Harvinaisen kylmän kesäaamun ensimmäinen matkustaja oli Heli Leponen, joka oli matkalla töihin. Hän oli menossa Itsenäisyydenkadulle. Uusi bussi ja sen kuosi ei ollut hänelle yllätys. Leponen oli lukenut asiasta aikaisemmin Moro-liitteestä. ”Kankaat ja värit ovat tärkeitä. Värit erityisesti antavat elämään voimaa. Joskus olen pitänyt sinistä kylmänä värinä, mutta en enää nykyisin”, hän kiitteli katsellessaan penkkien sinistä Coronna-kuosia.

Heli_Leponen_-_Kuva_PT.jpg

Heli Leponen oli uuden tyylikkään bussin ensimmäinen matkustaja.

Myös toinen aikainen matkustaja, Jaana Hurme, oli matkalla töihin. Hänkin tiesi uusista busseista ja kuosista. ”Tämä on siisti ja hieno. Ja Coronna on tosi hyvänvärinen. Pirteä. Tulee hyvä vaikutelma”, hän sanoi ja oli ilahtunut kuullessaan toisesta kuosista, Pesueesta, joka somistaa loppukesästä liikenteeseen tulevia uusia busseja.

Jaana_Hurme_2_-_Kuva_PT.jpg

Jaana Hurme piti uuden bussin ilmettä pirteänä.

Irjalan pysäkin kolmas matkustaja oli Jarkko Laurila. Vartijana työskentelevä ja Koskipuistoon matkustava nuori mies ei tietänyt ennakkoon uusista kuoseista, mutta piti näkemästään. Rauhallisten väriyhdistelmien ja kuvioiden ystävänä hän totesikin Coronnasta ykskantaan, että ”hyvä, ettei ole räikeä”.

Jarkko_Laurila_-_Kuva_PT.jpg

Jarkko Laurilaa miellytti hillitty kuosi.

Bussi kulki Tampereen Keskustorin kautta Ylöjärvelle Moision koulun vieressä olevalle kääntöpysäkille. Kuljettaja Jyrki Kortelainen pysäköi auton ja totesi, että tyypillisesti kesäaamu on hiljainen. Aurinko kilotti korkealla, mutta lämpötila pysyi yhä alhaalla. Pysähdyksen aikana Kortelainenkin ehti istahtaa auton takaosassa ja silmäillä uuden karhean auton penkkirivejä. ”Kyllä tämä on nyt siisti”, pääsi kuljettajaltakin.

Jyrki_Kortelainen_Moision_pysakilla_6.6.2016_-_Kuva_PT.jpg

Kuljettaja Jyrki Kortelainen ehti kokeilla päätepysäkillä matkustajan paikkaa. ”Siisti!”

Moisio_6.6.2016_-_Kuva_PT.jpg

Moisiossa ensimmäisenä bussiin nousi Mari Rantanen. Hänen määränpäänsä oli Hatanpään valtatie. Rantanen tunnisti Finlaysonin kuosin heti. ”Tämä on ajaton ja tyylikäs. Toivottavasti penkkien verhoilut pysyvät näin hyvässä kunnossa pitkään.” Rantasen toiveella on hyvät edellytykset toteutua, sillä penkkien kangas on englantilaista villaplyysiä, ja villahan tunnetusti hylkii likaa. ”Onhan tämä näin viihtyisämpi kuin vanhat bussit. Värit eivät ole räikeitä ja sininen kuvastaa hyvin Länsilinjoja ja myös TKL:ää. Tumma sininen myös rauhoittaa vaaleampaa raitaa”, arvioi Mari Rantanen vielä näkemäänsä.

Mari_Rantanen_-_Kuva_PT.jpg

Mari Rantanen tunnisti heti Finlaysonin kuosin.

”Onpa täällä komeita busseja!” huudahti Tiina Moisio noustessaan bussiin. ”Sukunimi on kyllä sattuma”, hän nauroi ja kiitteli designia. ”Tyylikäs ja luonteva. Tämä on ihan upeaa ja piristävää, tekee bussin viihtyisäksi”, hehkutti 28 vuotta Ylöjärven ja Tampereen väliä kulkenut Moisio.

Tiina_Moisio_-_Kuva_PT.jpg

Tiina Moisio tykästyi oitis bussin uuteen ilmeeseen.

Ylöjärvellä bussiin nousi myös töihin matkalla ollut Jarmo Savolainen. Tänään määränpää oli Koskipuisto. Myös Savolainen tiesi uusista busseista. Silmään oli osunut myös bussin kyljessä komeileva slogan ”Nysse on tyylikäs”, mihin ajatukseen Savolainenkin yhtyi. ”Onhan tämä kaiken kaikkiaan siisti ja kiva kokonaisuus!”

Jarmo_Savolainen_-_Kuva_PT.jpg

Jarmo Savolaisesta ”Nysse on tyylikäs”.

6.6.2016 on ollut monella tavalla merkittävä päivä. Paitsi, että joukkoliikenteen järjestämistapa on nyt muuttunut viranomaisten tilaamaksi, niin samana päivä Länsilinjat on tuonut Tampereen ja Tampereen ja Ylöjärven väliseen liikenteeseen aivan uusia Volvo-merkkisiä autoja. Kaikkiaan Länsilinjat tuo 8.8. mennessä liikenteeseen 16 uutta Volvo-merkkistä bussia, jotka on sisustettu Finlayson-kuoseilla, klassisella Coronnalla ja modernilla Pesueella.

21.12.2018Tampere - Huittinen -välin liikennöinti alkaa 1.1.2019
10.04.2017Kiinnostaako Sinua linja-autonkuljettajan ammatti?
24.02.2017Länsilinjat tuo syksyllä Hämeenlinnaan design-bussit
23.11.2016Länsilinjat jatkokouluttaa kuljettajiaan
22.08.2016Länsilinjojen kaikki uudet design-bussit liikenteessä
06.06.2016Pirteä, tyylikäs, viihtyisä!
03.06.2016Bongaa design-bussi ja voita!
11.05.2016Nysse on tyylikäs!
28.04.2016Länsilinjojen busseihin Finlaysonin kuosit
27.04.2016Design ja muotoilu luovat viihtyvyyttä

Siirry arkistoon »